Tarihçemiz
21 Ağustos 2024

       Tosya Devlet Hastanesi 1938 yılında hizmete açılmış, 1943 yılındaki depremde yıkılmış 1948 yılında 25 yataklı devlet hastanesi olarak tekrar hizmete açılmıştır. 1972 yılında ve 1990 yıllarında yapılan ek hizmet binalarıyla 75 yatak kapasitesine ulaşan hastanemizde 2009 yılında idari kat ve diyaliz servisi olarak ek binamız hizmete girmiştir. 2011 yılında sağlık bakanlığı sağlıkta dönüşüm projesi kapsamında 1943, 1972 ve 1990 yıllarında yapılan binalar yıkılarak yeni 100 yataklı hastane binamız yapılarak 24.11.2013 günü itibariyle açılmış ve modern bir hastane olarak hizmet vermeye devam etmektedir. Yeni açılan hastanemiz 40 adet tek kişilik oda 30 adet çift kişilik olmak üzere toplam 70 odada 100 otel yatağı mevcuttur. Odalar son derece konforlu olarak dizayn edilmiş olup, her odada banyo, tuvalet, refakatçi koltukları, yerli ve yabancı kanalların seyredilebildiği televizyon, telefon, acil durumlar için oda içi ve tuvaletlerde hemşire çağrı sistemleri ve internet yanı sıra sürekli sıcak su mevcuttur.  Hasta yatakları motorlu sistemle kontrol edilebilir değişik pozisyonlar alarak hasta rahatı için özel hazırlanmıştır. Hasta başı oksijen, vakum sistemleri tablo altına yerleştirilerek oda içi görünümü otel odalarını andırır şekilde hazırlanarak halkımızın hizmetine sunulmuştur.  

       Acil servis ambulans girişleri ve acil ayaktan hasta girişleri ayrılmış, ilk müracaat sonrası hastaların durumuna ve önceliği değerlendirilerek ilk muayene odaları, müdahale odaları, müşahede odaları kadın erkek olarak hazırlanmıştır.

       Hastanemizde yaklaşık 300 personel bulunmakta, 1 Dahiliye Uzmanı, 1 Göz Hastalıkları Uzmanı, 2 Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı, 1 Üroloji Uzmanı, 1 Kulak, Burun, Boğaz Uzmanı, 1 Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı, 1 Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı, 2 Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı,  1 Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı, 2 Acil Tıp Uzmanı, 1 Genel Cerrahi Uzmanı, 1 Biyokimya Uzmanı, 1 Aile Hekimliği Uzmanı ve 1 Göğüs Hastalıkları Uzmanı olmak üzere 17 Uzman Hekim, 3 Diş Hekimi, 7 Pratisyen Hekim, 1 Evde Sağlık Birimi Sorumlu Hekim, 1 Diyaliz Sorumlu Hekim, 2 Diyetisyen ile Tosya’mıza hizmet vermektedir.   

       Hastanemize yıllık ortalama 180 bin kişi müracaat etmekte olup laboratuvarımızda bulunan biyokimya ve eliza cihazları ile tüm hormon ve rutin biyokimya tahlilleri yapılmaktadır. Halen hastanemizde 4 ameliyat masası aktif olarak çalışmakta olup ve 1 adet acil müdahale masamız bulunmaktadır. 12 yataklı yoğun bakım servisi ve 4 yataklı yeni doğan yoğun bakım üniteleri hazır durumdadır. 3 salonda 3 doğum masası ve 2 özel doğum yatağıyla doğumhane hazırlanmıştır.

      Hastanemizde FAKO yöntemi ile katarakt ameliyatları ve laparoskopik cerrahi ile kapalı ameliyatlar başarı ile yapılmaktadır. Hemodiyaliz ünitesinde 11 adet makine ile yaklaşık 45 hastaya diyaliz hizmeti verilmektedir. Hastanemiz 2006 yılı itibarıyla tam otomasyona geçmiş olup daha hızlı ve güvenilir bir hizmet vermeyi hedeflemektedir. Her hekime bir poliklinik odası verilmiş olup hastaların hekim seçebilme özgürlüğü uygulaması başlatılmıştır, ayrıca hasta hakları birimi kurulmuş olup etkin bir şekilde hizmet vermektedir.

        Her türlü riskli ameliyatlar, çocuk ve yaşlı hastaların ameliyatları başarı ile yapılmaya devam ediyor, ayrıca hastanemizde bulunan ameliyat sonrası yoğun bakım ünitesi de kaliteli hizmet vermeye devam etmektedir. Ameliyat olan, yoğun bakımlarda kalan, doğum yapan ve diğer hasta yakınları için bilgilendirme ekranlı bekleme salonları hazırlanmıştır.

       Yeni doğan yoğun bakımda bebeği bulunan anneler için anne oteli hazırlanarak hizmete hazır duruma getirilmiştir. Bebekler için emzirme ve bakım odaları ayrıca dizayn edilmiştir.

      Mikrobiyoloji, biyokimya, hematoloji laboratuvarları, kan transfüzyon merkezi, kan alma birimleri ayrıca hazırlanmış, tomografi, dijital röntgen cihazı, EKO, eforlu EKG, EMM, Kemikdansitometri(Kemik Ölçümü), Odyometri v.b. cihazların alımları yapılmıştır.

        Engelliler için engelli otoparkları, engelli giriş ve çıkışları, engelli müracaat bölümleri ve yönlendirme levhaları hazırlanmıştır.

      Hastane elektrik sistemleri yaklaşık 1600 KW gücünde hazırlanmış 2 adet trafo ile beslenmekte yine aynı güçte 2 adet jeneratör bulunmaktadır. Isınma sistemi olarak doğalgaz tercih edilmiştir. 2 adet doğalgaz kazanı ile sistem çalıştırılmaktadır. Su ısıtılmasında öncelikli olarak güneş enerjisi kullanılmakta ihtiyacın artması durumunda doğalgaz kazanları ile desteklenmektedir. Su kesintilerine karşı 50 Ton kapasiteli paslanmaz çelikten su depoları, su arıtıcıları mevcuttur. Yangın sistemi için ayrıca 50 tonluk su kapasiteli tanklarla bağımsız bir jeneratör ve pompa hazırlanmıştır. Binanın her iki tarafında acil durumlar kullanılmak üzere yangın merdivenleri inşa edilmiştir.

       Hastane içinde hastalara ve personellere hizmet verecek olan 3 adet kafeterya,70 araçlık kapalı otopark hazır durumdadır. Birçok tıbbi cihaz ihalesi tamamlanmış olup hastaneye teslimi yapılmaya devam etmektedir.